skip to Main Content

Afmærkede ruter

Hjarnø er både velegnet til endagsture og ferieophold. Der er fine badestrande og mulighed for gode vandreture. På øens sydlige del er der en række afmærkede stier og veje, der giver mulighed for afvekslende ture.

En af de afmærkede veje fører tværs over øen – langs den smukke gårdrække, der udgør hovedparten af øens bebyggelse, forbi bl.a. campingpladsen, kursuscentret, cafeen og den gl. skole med rastepladsen i skolehaven. Her malede Asger Jorn i 1948 under et længere ophold på Hjarnø.

Overfor skolen ligger skolehaven, som nu fungerer som rasteplads med overdækket madpakkehus til fri afbenyttelse. Turen fortsætter forbi BGI Akademiet og ender i den østre ende, hvor der helt nede ved vandet er en rasteplads med borde og bænke.

Øens sydlige del

Et andet turforløb følger stranden langs øens sydlige del, forbi de lerede kystskrænter med digesvalernes redehuller, skibssætningerne, strandengene og lagunen med de mange rastende vadefugle og den store mågekoloni, og til Odden, hvor der er gode bademuligheder og udsigt over Hjarnø Sund til Hundshage og Tønballegård skov.

Læs mere om Hjarnøs natur her

Du kan se folderen over Hjarnø her.

I folderen kan du læse om områdets landskab, natur og planteliv. Du finder også beskrivelser og kort over ruter i området.

Folderen findes også på tysk og engelsk

Back To Top